burger button

New Movements nye vindusutstilling

New Movements og møbelsnekkeren Julia Conley har satt opp en ny vindusutstilling som viser hvordan man kan bruke gjenbruksmaterialer. Utstillingen inviterer oss inn i en verden hvor hvert stykke treverk forteller en historie om kunst, design og bærekraft. Les hele intervjuet med New Movements og Julia Conley hvor de forteller hvordan håndverket ikke bare fremhever skoene, men også setter nye standarder for hvordan design kan bidra til en mer bærekraftig fremtid.

INTERVJU MED NEW MOVEMENTS OG JULIA CONLEY

Fortell oss litt om deg selv
Mitt navn er Julia Conley. Jeg jobber for meg selv som møbelsnekker og designer i Oslo. I tillegg driver jeg HLÍN studio med Hannah Hansen, der vi jobber i grenseland mellom kunst og design

Hva inspirerer deg i arbeidet ditt?
Jeg finner inspirasjon når jeg fordyper meg i materialer og produksjonsmetoder, både ved å se til det tradisjonelle og gjennom å eksperimentere med nye materialer for å skape noe eget. Jeg blir også engasjert av menneskene jeg møter i de ulike prosjektene jeg utfører, om det er gjennom å lage møbler tilpasset hjem og hverdager, eller arbeide sammen med andre fra en enkelt iden til et endelig produkt. 
Å skape ting gir meg mye glede og energi, og jeg drives av å lage gode produkter som fyller ulike behov.

Hvordan gikk du frem med vindusutstillingen til New Movements på Steen & Strøm?
I tråd med New Movements re-use/recycle-konsept, var ideen med vindusutstillingen å vise hvordan et materiale kan brukes på ulike måter. Vi startet med å se på forskjellige typer materialer, og landet ganske raskt på at treverk var det mest naturlige å bruke. Videre skulle det bli til objekter som på ulike måter fremhevet skoene, men også ga en følelse av vår. Det første vinduet viser materialene på en enkel måte, stablet som en hylle. I det andre har de samme materialene blitt til krakker og podier, og i det siste ville vi lage noe mer figurativt – noe gøy. Valget falt på tusenbein fordi vi da åpenbart får vist mange sko!

Hvordan kan vi legge til rette for mer bærekraftig design og produksjon?
Jeg mener man først og fremst må ha bevissthet rundt materialene man bruker: hvor de kommer fra og hvordan man bearbeider dem for å skape produkter som kan ha en lang levetid. Fokus på vedlikehold er også viktig. Produktene bør være konstruert slik at det er lett å demontere dem for å bytte deler, eller vedlikeholde og restaurere. Jeg prøver å bygge ting som enten tåler mye og som kan repareres ved behov, eller som kan brukes på forskjellige måter og eventuelt endres og få nye bruksområder etter hvert som behovene endrer seg i nye livsfaser.

NEW MOVEMENTS OG JULIA CONLEY
NEW MOVEMENTS OG JULIA CONLEY
NEW MOVEMENTS OG JULIA CONLEY
NEW MOVEMENTS OG JULIA CONLEY
NEW MOVEMENTS OG JULIA CONLEY
NEW MOVEMENTS OG JULIA CONLEY