Vår historie

Siden 1797 har Steen & Strøm Department Store hentet det beste fra kontinental storbyshopping og samlet kjente, attraktive norske, skandinaviske og internasjonale merkevarer og designere over 6 etasjer i ett varemagasin.

Magasinets særegne arkitektur blander historiske elementer med moderne design og stilfulle butikker i en helt unik atmosfære. Og flere butikker skal på plass. Steen & Strøm har tradisjon for å være byens møtested og inspirasjonskilde til trender og livstil, og det er en tradisjon vi ønsker å ivareta.
 
VÅR HISTORIE
Steen & Strøms historie begynner i 1797, da Samuel Strøm etablerte seg i hjørnet av Prinsensgate og Kongensgate.
Fra kolonialvarer, vin, ull og bomull, samt engelsk isenkram, utviklet virksomheten seg i takt med den voksende etterspørselen, selv om det i første omgang var fiffen som tok turen til byens eksotiske handelshus. 

Med den voksende interessen blant flere samfunnslag for klær og mote både i utlandet og hjemme, så Strøm og hans nye partnerfamilie Steen muligheten for å ekspandere med kjøp av nabogården i Prinsensgate. Og i 1874 står Norges første moderne varemagasin ferdig, i fire etasjer, pomp og prakt og med et bredt utvalg innen mote, skjønnhet, teknologi og kaféer. Varehuset hadde i løpet av hundre og femti år utviklet seg til å bli byens møteplass, og stedet du måtte besøke om du ville følge med i tiden, eller møte venner over en kopp te.

Så skjedde det utenkelige, Steen & Strøm brant ned. Men Steen & Strøm så muligheten til fornyelse, og med arkitekt O. Sverre stod nye Steen & Strøm ferdig med hele 9. etasjer i tidsriktig funkis, Norges første elektriske rulletrapp, og byens flotteste vindusutstilling som skiftet med sesong og temaer. 

Julen var noe for seg selv, med dukketeater, elektriske tog og "levende" nisser i vinduene mot gågaten. Det var som en helt egen verden av muligheter. Og etter nok en storstilt ombygging og modernisering i nyere tid, er Steen & Strøm Department Store fremdeles stedet der det skjer, - i mange år ennå!
Flere nyheter